Cмаки італійського літа у ресторанах Pasta Mia на «ОККО»
20.06.2017

Cмаки італійського літа у ресторанах Pasta Mia на «ОККО»

Ресторани Pasta Mia мережі «ОККО» продовжують знайомити своїх гостей з кулінарними традиціями Італії. В літньому меню – понад 10 нових страв, серед яких як класичні рецепти, так і незвичні авторські інтерпретації. Паралельно із оновленням основного меню стартував і фестиваль регіональної кухні «Смаки Кампанії».

Кампанія зі столицею в Неаполі вважається однією із законодавців гастрономічної моди в Італії. Наприклад, саме тут вигадали піцу, основними інгредієнтами якої є мідії та картопля. Ніжне м’ясо мідій і тоненько нарізані скибочки картоплі разом із сиром рікота щедро покривають тонке тісто, заправляються вершковим соусом та запікаються в печі. В результаті ви отримуєте гарячу, хрумку піцу з незвичним смаком.

Для кухні Кампанії притаманне велике різноманіття рибних супів. Тепер у Pasta Mia можна пообідати одним із них – наприклад, морквяним крем-супом зі шматочками лосося та зеленою пастою тальятеле. Окрім гастрономічної складової він ще й виглядає дуже апетитно.

З настанням літнього сезону розширився й перелік соковитих вітамінних салатів – панцанела, капрезе та чезаре. Панцанела – це мікс різних сортів помідорів і зелених салатів у поєднанні з темними м’ясистими оливками «Каламата», заправлений оливковою олією. Салат капрезе готується за традиційним рецептом із томатів, моцарели та руколи, заправляється оливковою олією та бальзамічним оцтом. Останній автентично італійський продукт додає салатові особливих фруктово-винних ноток і сприяє кращому обміну речовин в організмі. Чезаре – це італійська версія відомого французького салату «Цезар». Секрет його приготування у Pasta Mia полягає в тому, що до складу входить не лише бекон, а й ніжні курячі мітболи, а замість сухариків подаються міні-сендвічі з песто та сиром фета.

Продовжуючи гастрономічну подорож Італією в ресторанах Pasta Mia, рекомендуємо замовити порцію брандади (запечені з затертим сиром свинина й овочі) з картоплею або ж спробувати поленту (страва на основі кукурудзяної каші) з курячою печінкою. А щоб згодом підкріпитися в дорозі, можна взяти із собою класичний італійський сендвіч піадіна з шинкою і сиром, міні-кальцоне з папероні чи з куркою і грибами,  паніно з куркою чи свининою теріякі.

Звісно, жодна італійська трапеза не обходиться без улюбленої кави. До фірмової 100% арабіки у Pasta Mia рекомендуємо спробувати апетитний круасан або лимонний тарт з меренгою (білково-цукровим кремоподібним безе).

Поділитись