Як зробити повноцінний ресторан на заправці
30.11.2015

Як зробити повноцінний ресторан на заправці

bit.ua побував на заправці "ОККО", яка на сьогоднішній день має найбільшу мережу ресторанів, щоб дізнатися, як все влаштовано.

Перший ресторан європейської кухні "A la minute" з'явився на заправці "ОККО" в 2007 році. Пізніше відкрилося ще кілька закладів, в тому числі ресторани італійської кухні "Pasta Mia". На сьогодні мережа налічує 32 ресторани "A la minute" і 8 ресторанів італійського формату "Pasta Mia".

"A la minute" ресторани при АЗК з цілодобовим режимом роботи. Меню невелике, але в ньому є все, чого часто хочеться в дорозі, але немає можливості поїсти: супи, гарячі страви з м'яса і риби, стейки, легкі салати, сніданки і свіжа випічка. Порції великі і ситні, а ціни демократичні.

Орієнтуючись на цілорічну потребув здоровому харчуванні, в новому сезоні ресторан оновив меню. Його основу склали ситні і гарячі супи на різні смаки. При цьому в "A la minute" діють комплексні пропозиції. При замовленні першої страви клієнтам ресторанів запропонують на вибір другі страви і салати, які разом складуть повноцінний обід за спеціальною вигідною ціною.

Все, що можна приготувати на невеликій кухні ресторану, готують на місці. Навіть випічку в "A la minute" роблять самі, тому в свіжості круасанів і чіабатти можна не сумніватися все сьогоднішнє.

Для тих, хто поспішає, є готові страви, які можна взяти з собою: фреш-роли, паніні, круасани і десерти, влітку морозиво і смачні домашні лимонади, а в холодний сезон вітамінні морси і компоти, які з недавніх пір стали випускати в півлітрових пластикових пляшках зручний дорожній формат.

Якщо ж дозволяє час то можна зробити замовлення "масштабніше", яке готуватимуть на кухні під замовлення (в кінці кінців, коли ви ще замовите на автозаправці салат з ростбіфом або крем-суп з гарбуза?).

Інтер'єр продуманий таким чином, щоб в ресторані можна було відпочити від дороги і розслабитися. Столи відокремлюють один від одного гратчасті дерев'яні перегородки, а м'які дивани схиляють до комфортного відпочинку.

Для мандрівників з дітьми є дитячі страви і спеціальні крісла, пеленальні столи, а в деяких містах навіть облаштовані дитячі майданчики.

"Оскільки наші ресторани розташовані по всій Україні, ми підбираємо продукти з локальною прив'язкою, враховуючи логістичні моменти, адже головне для нас свіжість продуктів і гарантована якість. Всі продукти, до яких не можна застосувати шокову заморозку, завозяться щодня. Великі і імпортні поставки, наприклад італійська паста, оформляються централізовано через головний офіс", коментує Євген Терещенко, шеф-кухар ресторану.

"Практично все меню у нас готується з-під ножа під кожного клієнта. Десерти ми печемо самостійно, і знаю людей, які заїжджають до нас конкретно на мільфей і штрудель (сміється ред.). А це найкраща похвала для нашої команди кухарів".

ЄВГЕН ТЕРЕЩЕНКО, ШЕФ-КУХАР РЕСТОРАНУ

Залежно від регіону, в меню можуть додаватися характерні для цієї місцевості національні страви, але в цілому, воно однакове у всіх ресторанах мережі, тому заїжджаючи в "A la minute" в будь-якій точці України можна розраховувати на улюблені і добре знайомі страви.


bit.ua

Поділитись