М'ясо, хліб і локальні продукти: ОККО ставить нову точку на гастрономічній карті України
07.07.2017

М'ясо, хліб і локальні продукти: ОККО ставить нову точку на гастрономічній карті України

Мережа смачних заправок «ОККО» продовжує руйнувати стереотипи про культуру харчування в дорозі. У липні відбулася презентація нового ресторанного концепту A la minute, який відкрився на АЗК біля Умані на трасі Київ-Одеса. Кулінарний проект створений в колаборації з відомим шеф-кухарем м'ясних ресторанів «Гра з вогнем» і «Хряк» Олександром Якутовим. Новий A la minute – це поєднання авторської кухні, адаптованої до швидкої видачі страв, концептуального інтер'єру та гастрономічних трендів.

При розробці меню враховано три ключових тренда ринку: крафтовий продукт, легке копчення та здорова їжа з локальних продуктів. Перш за все, новий A la minute – це ресторан про м'ясо та хліб. Завдяки томлінню в печі м'ясо стає дуже ніжним, соковитим і набуває легких ноток копчення. Хліб тут теж печуть самі. Причому насолодитися цільнозерновим або цибулевим хлібом «щойно з печі» можна не лише в ресторані, але і взявши з собою в дорогу.

Знайомі страви тут пропонуються в особливій авторській подачі. Наприклад, до свинячого ошийку всі звикли як до шашлику на природі. Але в новому A la minute його спочатку всю ніч будуть коптити в спеціальній камері, а гостю подадуть в гірчичному барбекю, з теплою свіжоспеченою пітою та салатом з молодої капусти і яблук. Або, наприклад, ще одна авторська страва – курячі ковбаски з потрохами, які тут подаються з яблучно-гірчичним соусом, а на гарнір – булгур із бринзою.

Технологічні процеси в ресторані побудовані з урахуванням потреб мандрівників – страви тут видаються швидко, що економить час гостей. На відвідувачів чекає просторий зал з відритої кухнею: можна розглядати елементи атмосферного декору та спостерігати за процесом приготування страв.

«ОККО вже давно не сприймається як звичайна мережа заправок і все більше розвиває ресторанну сторону свого бізнесу. Мені було приємно та цікаво працювати над створенням нового концепту A la minute. Адже головна відмінність ресторану на заправці від звичайного ресторану – це необхідність швидкої видачі готової страви. Але для «ОККО» також не менш важливою є гастрономічна складова, – коментує ідеолог і бренд-шеф нового A la minute Олександр Якутов. – Об'єднавши досвід команди «ОККО», сучасні технології та новий погляд на звичну кухню, впевнений, нам вдалося створити своєрідний острівець гастрономічного задоволення на трасі Київ-Одеса».

Переконатися в цьому можна, відвідавши ресторан на АЗК «ОККО» за адресою: с. Фурманка (Черкаська обл.), автошлях Київ-Одеса, 226км + 700м. А на зворотному шляху варто заїхати на протилежну заправку, щоб насолодитися стравами італійської кухні – тут на реконструйованій АЗК відкрився новий ресторан Pasta Mia.


Поділитись