Шеф-кухар ресторану A la minute поділився секретом створення Хіта продажів: black & white бургерів з куркою і яловичиною
26.08.2015

Шеф-кухар ресторану A la minute поділився секретом створення Хіта продажів: black & white бургерів з куркою і яловичиною

В рамках серії матеріалів «Хіт продажів» ми розповідаємо про найцікавіші і найпопулярніші страви в ресторанах. У минулому матеріалі ми показали, як готують шпинатний крем-суп в A la minute (на АЗК ОККО), а в даному огляді вирішили показати, як підходять до бургер тренду в придорожньому ресторані.

«Чорний» бургер з куркою

Інгредієнти:

Чорна булка для гамбургера – 1 шт

Куряча котлета – 1 шт

Сир "Hohland" – 1 шт

Салат Айсберг – 25 г

Помідор – 40 г

Огірок маринований – 25 г

Масло вершкове – 25 г

Майонез – 25 г

Кетчуп – 20 г

Гірчиця – 15 г

Соус Барбекю – 20 г

Сіль кухонна

Картопля фрі – 115 г

Кількість порцій: 1

Вихід порції: 450 г

Євген Терещенко, шеф-кухар

«Булка для темного бургера отримує свій колір завдяки додаванню в неї чорнила каракатиці. Воно має густу консистенцію і добре фарбує тісто. Крім незвичайного забарвлення, чорнило дає стравам, в які його додають, легкий морський присмак.

Чорнило каракатиці виключно натуральний барвник, тому чорні бургери можна їсти, не побоюючись за своє здоров'я».

Приготування

Великими кубиками нарізаємо салат Айсберг, тонкими слайсами помідор і маринований огірок. Булку для гамбургера розрізаємо навпіл і прожарюємо з внутрішні сторони на вершковому маслі до утворення золотистої скоринки. Котлету змащуємо соусом Барбекю і смажимо на грилі протягом 3 хвилин з кожного боку. Знявши котлету з гриля і не давши їй охолонути, акуратно викладаємо на неї слайс сиру, після чого кладемо її на нижню частину булки, змащену кетчупом. Сир змащуємо тонким шаром гірчиці і накриваємо його кружечками помідора. Далі на обсмажену сторону верхньої частини булки наносимо шар майонезу і викладаємо на неї кільця огірка і листя салату. Накриваємо нижню частину булки верхньою і «чорний» бургер готовий.

 

«Білий» бургер з яловичиною

Інгредієнти:

Булка для гамбургера – 1 шт

Котлета з яловичини – 1 шт

Шпондер копчений – 50 г

Сир "Hohland" – 1 шт

Салат Айсберг – 25 г

Помідор – 40 г

Огірок маринований – 25 г

Масло вершкове – 25 г

Майонез – 25 г

Кетчуп – 20 г

Гірчиця – 15 г

Соус Барбекю – 20 г

Сіль кухонна

Картопля фрі – 115 г

Кількість порцій: 1

Вихід порції: 450 г


Приготування

Листя салату Айсберг нарізаємо великими кубиками, помідор і маринований огірок тонкими кільцями (по 2-3 штуки). Шпондер нарізаємо тонкими смужками товщиною 2 мм і довжиною 8-10 см і обсмажуємо у фритюрі або на грилі до появи золотистої скоринки. Розрізану навпіл булку прожарюємо у вершковому маслі протягом хвилини. Уважно стежимо за тим, щоб внутрішні сторони утворили рум'яну скоринку, але не пригоріли. Котлету по обидва боки змащуємо соусом Барбекю і смажимо на ребристій частині гриля по 3 хвилини з кожного боку, після чого викладаємо на неї сир. Нижню частину булочки змащуємо кетчупом, кладемо на неї обсмажений шпондер і котлету з сиром. Сир покриваємо тонким шаром гірчиці і накриваємо тонко нарізаним помідором. Закінчивши з нижньою частиною булки, на верхню її частину наносимо шар майонезу, викладаємо огірки і салат. Акуратно з'єднуємо верхню і нижню частини і отримуємо соковитий бургер.

Євген Терещенко, шеф-кухар

«При обсмажуванні котлет на грилі, їх можна змащувати соусом Барбекю. Таким чином ми карамелізіруем котлету, що істотно покращує смак страви»

Так, в результаті, на нашому столі з'являється дуже гармонійний і смачний дует «чорний» і «білий» бургери. Картопля фрі і кетчуп стануть відмінним доповненням до ласощів. Смачного!

Ресторани A la minute (на АЗК ОККО) вже давно зарекомендували себе, як найкраще місце для їжі в дорозі. А страви в A la minute можна сміливо порівняти з аналогічними в багатьох хороших київських ресторанах.

У наступних матеріалах ми розповімо про інші хіти продажів мережі ресторанів A la minute і покажемо, як і з чого їх готують.

Набагато приємніше подорожувати на ситий шлунок, чи не так? Смачної вам дороги!

Поділитись