Смаки романтичної Тоскани у ресторанах Pasta Mia на «ОККО»
25.11.2016

Смаки романтичної Тоскани у ресторанах Pasta Mia на «ОККО»

Серед регіонів Італії кухня Тоскани вирізняється своєю відданістю традиціям і давньою історією. Тосканські страви прості у приготуванні, але надзвичайно вибагливі до підбору продуктів. Усі складники мають бути першорядної свіжості, найвищого ґатунку, а в ідеалі – ще й зібрані з навколишніх родючих полів і садів. Оцінити та познайомитися з гастрономічними особливостями цього легендарного італійського краю можуть тепер і гості мережі смачних заправок «ОККО», завітавши на фестиваль «Смаки Тоскани», що стартував у ресторанах Pasta Mia.

Першою несподіванкою фестивального меню є салат із фетою та апельсинами, з якими органічно поєднуються стручкова зелена, а також червона квасоля із додаванням солодкої цибулі. Цей насичений мікс заправляється медом, бальзамічним оцтом та олією, в результаті чого досягається неповторний смаковий колорит.

Не менш сильні гастрономічні емоції здатні викликати й решта фестивальних страв. По-новому відкриється знайомий багатьом грибний суп-крем. Легкий та водночас ситний, у поєднанні із тосканськими травами цей вершковий суп набуде дійсно особливого смаку, а паличка грісіні на додачу поставить виразний хрумкий акцент. 

Навіть характерні для всієї Італії паста і піца в Тоскані мають свої особливості. Місцеві мешканці тут надають перевагу великим макаронним виробам, як папарделе чи гран ді паста. Останню, власне, й можна зараз скуштувати у Pasta Mia в поєднанні з куркою і броколі. Проста на перший погляд, але неймовірно смачна ця паста під ароматним вершковим соусом не залишить байдужим навіть найвибагливіших гурманів. Нова фестивальна піца особлива тим, що не містить м’ясних компонентів, натомість сповнена яскраво вираженим смаком та ароматом лісових грибів. Тут їх гармонічно доповнюють три види сиру, пікантні каперси, зелений горошок та пряна рукола.

«Приємно, що фестивалі регіональної італійської кухні уже стали справжньою фішкою ресторанів Pasta Mia, і багато наших постійних клієнтів з нетерпінням чекають на чергові гастрономічні відкриття, – коментує директор ресторанного напрямку мережі АЗК «ОККО» Андрій Янчук. – На щастя, в Італії так багато різних місцевостей, які славляться власною оригінальною кухнею, що нам ніколи не забракне натхнення творити нові цікаві страви і пригощати ними гостей смачних заправок».

 

Поділитись