«Сoffee-ART-2013» виявив кращих бариста «Терріну»
06.09.2013

«Сoffee-ART-2013» виявив кращих бариста «Терріну»

Кава, мабуть, найпопулярніший напiй у всьому світі. Він має свою історію, особливості та традиції споживання та приготування. У компанії «Террін» традицією стало проведення внутрішнього Чемпіонату бариста «Сoffee-ART» серед працівників усіх закладів мережі. Такий захід відбувся вдруге і згуртував професіоналів кавових справ з різних куточків України.

Фінал «Сoffee-ART-2013», що відбувся наприкінці серпня, був яскравим і драйвовим. Та йому передував місячний відбір учасників. Врешті, серед 120 претендентів було обрано лише 12 півфіналістів, які й змагалися за кавові звитяги. У фінал втрапила половина з них. Спеціально запрошеним суддею Чемпіонату був Руслан Якубов з Києва, який і сам є багаторазовим чемпіоном професійних кавових змагань, офіційним суддею SCAE (Європейська Асоціація Спешаліті Кави), національним тренером Nestle.

Конкурсантів оцінювали за багатьма критеріями: техніка і час приготування, смак кавових напоїв та компліментів до кави, а також креативність, оригінальний підхід та артистизм у презентації. Тож хвилювання та інтриги при створенні кавової магії уникнути не вдалося.

Серед усіх фіналістів першість у номінації «Кращий авторський напій на основі кави» здобула Анна Козовякіна з Нерубайського. За нею Оксана Пастушок з Великого Олексина. На третьому місці – Тетяна Фурман зі Львова.

Справжнім фурором Чемпіонату став виступ Оксани Пастушок. Вона не лише вразила всіх присутніх своїм образом сучасної Солохи, а й здобула беззаперечну перемогу аж у трьох номінаціях: «Кращий комплімент до кави», «Краща презентація виступу чемпіонату» та «Краща техніка приготування кавових напоїв».

Метою такого заходу є підняття професійного рівня бариста, а також популяризація кавової культури серед Гостей. Як зауважують організатори, усі бариста показали високі результати і виправдали сподівання. Тож, можливо, переможці внутрішнього Чемпіонату далі представлятимуть компанію «Террін» на місцевих та всеукраїнських конкурсах для професіоналів кавових справ. Їхні цікаві експерименти та отримані несподівані смаки гідні уваги і поваги. Тож, можливо, вже зовсім скоро у меню кафе і ресторанів буде введено напої чи компліменти, які представили учасники Чемпіонату.

Поділитись