У 2017 році «ОККО» збере ще більше речей для малозабезпечених: перші 100 тонн уже передано волонтерам
22.08.2017

У мережі «ОККО» встановлено уже 16 контейнерів для збору вживаних речей — на АЗК у Києві, Львові, Одесі, Дніпрі та Харкові. І небайдужі українці все активніше допомагають їх наповнювати. Якщо за весь 2016 рік було зібрано 102 тонни таких речей, то цього року 100-тонний рубіж подолано вже у серпні. А отже, ще більше людей, котрі сьогодні потрапили у складні життєві обставини, зможуть перебути зиму в теплі, вдягнути і взути дітей, зрештою, відчути, що про них не забули і не лишили напризволяще.

«Ініціатива зі збору вживаних речей на заправках це проста можливість для кожного українця проявити свою відповідальність і солідарність із тими громадянами, які потребують найбільше уваги й турботи від суспільства, розповідає менеджер проектів зі сталого розвитку мережі «ОККО» Анна Тиховська. Зібрані одяг, взуття, постіль потрапляють до вимушених переселенців, безпритульних, людей похилого віку, вихованців інтернатів. Ми щиро вдячні кожному з наших клієнтів, хто поділився часточкою свого добробуту».

Проект зі збору вживаних речей реалізується у мережі «ОККО» спільно з волонтерськими організаціями, які забирають речі з контейнерів, сортують їх і розподіляють між малозабезпеченими. У Києві — це громадська організація «Україна без меж», у Львові — спільнота взаємодопомоги «Емаус-Оселя», в Одесі — благодійний фонд «Добрий самарянин», у Дніпрі — БФ «Допомагаємо». У Харкові, де 2 контейнери було встановлено у 2017 році, партнерство започатковано з організацією «Карітас-Україна». За підрахунками волонтерів, тисячі людей уже скористалися допомогою у рамках цього проекту, а вживані речі отримали друге життя й велику вдячність від нових власників.

Проявити благодійність, стати учасником цієї гуманної справи може кожен з відвідувачів АЗК «ОККО». Переглядаючи свій сезонний гардероб, здійснюючи ремонт у квартирі чи просто «ревізію» в шафі, завжди можна знайти речі, які вам уже видаються зайвими, але ще довго зможуть послужити комусь іншому. Досить закинути їх в авто, щоб при першій нагоді залишити у спеціальному контейнері на АЗК «ОККО».

Адреси всіх 16 АЗК «ОККО» зі встановленими контейнерами для вживаних речей:

1. Київ, просп. Героїв Сталінграду, 1-А
  2. Київ, вул. Дніпровська Набережна, 8
  3. Київ, просп. Броварський, 20-З
  4. Київ, просп. Леся Курбаса, 2-Ж
  5. Київ, просп. Генерала Ватутіна, 2-А
  6. Львів, вул. Ю. Липи, 12
  7. Львів, вул. Дж. Вашингтона, 12
  8. Львів, вул. Наукова, 2А
  9. Львів, вул. Симона Петлюри,1
  10. Одеса, вул. Краснова, 3-Б
  11.  Одеса, вул. Балківська, 115