Нове місце: А la minute між Києвом і Одесою
17.07.2017

Нове місце: А la minute між Києвом і Одесою

Серед українських АЗС в останні роки ведеться змагання за смачну їжу. Компанія «ОККО» зробила черговий хід у боротьбі, презентувавши оновлений ресторан A la minute.

A la minute на базі заправної станції «ОККО» знаходиться рівно посередині шляху — недалеко від Умані, що для автомандрівників дійсно виглядає раціональним місцем для зупинки і відпочинку. Після декількох годин дороги (а особливо пробок в місцях ремонтних робіт і незліченних ям на шляху з Києва), побачивши повноцінне ресторанне меню, легко забуваєш про звичний хот-дог з кавою і розумієш, що перекус в дорозі цілком може бути здоровим і якісним.

На самій заправці організована досить велика стоянка. При вході в будівлю АЗК мандрівника зустрічають звичні стелажі з снеками та водою. Стійка видачі швидких закусок з грилем для сосисок і булочок плавно переходить в повноцінну ресторанну кухню з обладнанням зовсім іншого рівня. Кухня відкрита: презентація страв, як і порційне зважування, відбувається на найвидніших місцях.

Строго кажучи, сам бренд A la minute — не новинка, його можна знайти і в інших точках на мапі України (всього в мережі ОККО 31 такий ресторан). Але саме на цій заправці відбулося його переосмислення і оновлення. Проект розроблявся в колаборації з шеф-кухарем м'ясних ресторанів «Гра з вогнем» і «Хряк» Олександром Якутовим. За словами Олександра, новий A la minute орієнтується на мобільних, енергійних людей, які оцінять в новому меню орієнтацію на локальні продукти в авторській подачі.

Дизайн залу досить лаконічний, все виготовлено з бетону, дерева і металу. Прямі лінії, одноманітність відтінків, м'яке жовте світло мідних ламп — все допомагає очам відпочити від мерехтливих пейзажів і яскравого сонця в дорозі. Одне з кращих рішень — комбінація повної шумоізоляції з напівпрозорими римськими шторами, яка дає можливість повністю забути про близькість траси.

Страви ресторанного рівня тут подають зі швидкістю фастфуду. Стандарт A la minute — 10 хвилин від моменту замовлення до подачі. Хоча ресторан відкритий цілодобово, робота кухні побудована так, щоб дотримуватися стандарту в будь-який час дня і навіть при великій кількості одночасних замовлень.

Основа меню — підкопчене м'ясо. На кухні стоїть сучасна коптильна камера. М'ясо томиться в ній 12 годин при температурі близько 50 градусів, завдяки чому залишається соковитим, а готовий стейк не «худне» так сильно, як при звичайному обсмажуванні.

У меню можна знайти свинину і яловичину в гострому буряковому або солодкому барбекю-соусі. Курку подають у вигляді ковбасок з додаванням сердець і печінки або стегон з хумусом. До кожної основної страви подають свіжоспечену піту і гарнір (булгур, овочевий салат або коул-слоу).

До слова про піти... Хліб — це друга фішка нового A la minute. Поки що тут печуть два види хліба — цільнозерновий з насінням і цибулевий, кілька видів булочок і гріссіні. Асортимент обіцяють розширювати в майбутньому в міру вивчення попиту. Свіжу випічку тут замовляють як в ресторані до страв, так і беруть з собою в поїздку, тим більше що начинку для сендвічів можна вибрати тут же, в магазині на заправці.

Тим, кого стейки або ребра не приваблюють, в ресторані запропонують чотири види салатів, загальна характеристика яких — «багато свіжих овочів». В A la minute вирішили купувати продукти у найближчих до АЗК фермерських господарствах. По-перше, так на тарілці з'являються овочі практично «з грядки», а по-друге, знижується вартість готової продукції.

В якості основної вегетаріанської страви можна замовити печені овочі з ароматною карпатською бринзою і хумусом. Бренд-шеф Олександр Якутов зауважив, що хумус і піта з'явилися в меню зовсім не випадково — так заклад привертає до себе багатьох жителів і гостей Умані.

Крім того, в меню є і кілька видів супів: класичний цибулевий, крем-суп із зеленого горошку і м'яти, овочевий з соусом песто і суп з копченостями. Окремо можна замовити гарнір — каші або картоплю.

А для любителів солодкого є цілий список авторських десертів — від апельсинового «Наполеона» до шоколадного чизкейка з мигдальним кремом. При їх приготуванні використовують зовсім небагато цукру, тому можна без сорому замовляти відразу кілька видів.

До речі, на зворотній дорозі з Одеси до Києва не доведеться робити гак і розвертатися, щоб повноцінно поїсти. На протилежному боці від A la minute є точно така ж заправка «ОККО», також недавно реконструйована, але з іншим закладом мережі — Pasta Mia, де готують свіжу пасту і піцу за рекордні 15 хвилин.


Джерело: https://bit.ua/2017/07/new-a-la-minute/


Поділитись